Tidigare Vita husets rådgivare Bashes Bitcoin, säger att den saknar marknadsintegritet

I KORTHET

  • Ex-Goldman Sachs verkställande direktör och engångsekonomiska rådgivare i Vita huset, Gary Cohn, baserar Bitcoin.
  • Bitcoin saknar integritet och transparens, säger Cohn.
  • Cohn hävdar att Bitcoin kan sluta misslyckas.

Gary Cohn, tidigare chef för National Economic Council till president Trump är fortfarande inte ett fan av Bitcoin (BTC). Den engångsansvariga Goldman Sachs-chefen säger att BTC slutligen kommer att misslyckas på grund av dess integritetsbrister.

Under tiden fortsätter den största krypton genom marknadsvärde att trotsa kritikernas förväntningar. BTC ökar för närvarande med över 166% från år till år (YTD) trots att prisnedgången var 50% tillbaka i mitten av mars.

Cohn dubblar ner på negativ Bitcoin-hållning

På tal med Bloomberg Television beskrev Cohn Bitcoin som saknar en del av den grundläggande integriteten hos en riktig marknad och tillade:

”En del av ett systems integritet är att veta vem som äger det och att veta vem som har det och att veta varför det överförs. Bitcoin-systemet idag har ingen öppenhet för det. Så det är många människor som ifrågasätter, varför skulle du behöva ett system som inte har ett granskningsspår. ”

Således förutspår Cohn att trots det värdeförslag som tillskrivs Bitcoin kan den populära kryptovalutan sluta misslyckas. Cohns argument att BTC inte har ett revisionsspår flyger inför etablerade krypto-kriminaltekniska verktyg som för närvarande används av regeringar för att spåra överföringar.

Som tidigare rapporterats av Crypto Bank avananimerar regeringar alltmer kryptotransaktioner som en del av brottbekämpningsinsatser.

Kontroller som KYC-verifieringar (KYC) och FATF-resregeln arbetar för att spåra realtidsinnehav av kryptovaluta i realtid.

Faktum är att kryptoutrymmet var i uppståndelse nyligen efter rykten om möjliga regler riktade mot plånböcker som är värd för egen verksamhet.

Cohn är inte främmande för anti-Bitcoin-känslor. Tillbaka 2018 förklarade den tidigare Goldman Sachs-presidenten att Bitcoin inte kommer att bli den globala kryptovalutan.

Vid den tidpunkten bekräftade Cohn det då populära ”blockchain inte Bitcoin” -avståndet som var vanligt bland vanliga finanskommentatorer.

Cohn är dock inte emot alla former av digitala valutor. Den tidigare Trumps ekonomiska rådgivaren skrev i en yttrande från Financial Times tillbaka i april och hävdade att centralbankens digitala valutor (CBDC) skulle kunna förbättra medborgarnas tillgång till finansiella tjänster.

Flera vanliga finansiella siffror visar redan CBDC som bättre alternativ till privatutgivna kryptovalutor. De flesta argument i den här riktningen förespråkar vanligtvis ståndpunkten att privata digitala valutor kommer att stava undergång för den nuvarande globala finansiella statusen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.