Ethereums prisrally är „spekulativt“ medan Bitcoin tillväxt drivs av grundläggande, säger Bloomberg

Bloomberg sade att det fantastiska eteripriset är baserat på investerarspekulationer samtidigt som han hävdar att framsteget i priset för kungen av cryptocurrencies, bitcoin, är organiskt och beror på solida grundval.

Spekulation kontra grundläggande

Trots den brutala korrigeringen i mitten av mars över marknaderna har eterepriset fortsatt sin stigning under större delen av året. De flesta av ETH: s vinster kom dock under de senaste fyra veckorna. Den 5 augusti steg världens näst mest värdefulla cryptocurrency högre för att bryta över $ 400. Förutom att det har gått över $ 400-märket förra helgen, har Bitcoin Lifestyle inte registrerat så höga priser sedan augusti 2018. Bitcoin har också samlat de senaste månaderna, men inte så hårt som ethereum.

Enligt Bloombergs kryptoutsikter i augusti 2020 verkar ETHs meteoriska uppgång vara kopplad till spekulationer från investerare. Kryptoanalytikerna på Bloomberg hävdade nyligen att även om ethereums dramatiska prisökning är spekulativ, har bitcoin samlat på grund av de blomstrande grundläggande faktorerna:

”Ethereum har förlängt fjolårets toppar och hoppade till en

av de topppresterande stora kryptotillgångarna 2020, men vi

se dess rally som mer spekulativt jämfört med den gynnsamma efterfrågan

kontra leveransvillkor som stöder Bitcoin. ”

Bloomberg förklarade vidare att ethereum endast är ungefär en femtedel av Bitcoin: s marknadsvärde och att den står inför mycket konkurrens från andra liknande kryptokurser. Däremot föreslår Bloomberg att bitcoin utvecklas långsamt för att bli en digital version av guld med dess korrelation till ädelmetallen bara blir starkare.

Ethereum Bulls Growing Bullish Ahead Of ETH 2.0

Ethereums prisökning är förmodligen till följd av DeFi-hype under de senaste månaderna. I synnerhet har stablecoins och avkastningsodling lockat ett stort antal investerare till ethereum.

Momentumet har ytterligare stärkts av optimismen att den efterlängtade ETH 2.0-uppgraderingen äntligen kommer att lanseras om några månader. Det sista testnätet före Ethereum 2.0, Medalla testnet, gick faktiskt live den 4 augusti.

Med ETH 2.0 kommer eternätverket att övergå till en Proof of Stake-konsensusalgoritm och det kommer att kunna bearbeta fler transaktioner än bitcoin. Dessutom tror investerare att ethereum kommer att bli effektivare och kan stödja den ständigt blomstrande DeFi-marknaden .

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.