Bitcoin en Ethereum beginnen te fuseren met het financiële systeem

De prijs van Bitcoin is in het weekend licht gedaald van 9.200 dollar naar 8.800 dollar. Nu is het terug naar $9.200.

Dit wordt een veelvoorkomend verschijnsel en een goede gok zou zijn dat het komt doordat de traditionele financiën niet werken in het weekend.

Beurzen, vreemde valuta beurzen, grondstoffenhandel, alles sluit op zaterdag en zondag.

Bitcoin wordt wereldwijd op duizenden beurzen verhandeld, dus het heeft geen weekend, en daarom zou het weekend geen verschil moeten maken.

Dat was meestal het geval, maar tegenwoordig vallen er steeds meer volumes af en is het in het weekend een stuk rustiger.

Dus het suggereren van Bitcoin Trader wordt in de traditionele financiële systemen als een soort hedge gebruikt en wordt meer en meer verhandeld op Wall Street en ook op andere plaatsen.

In Europa zijn er nu ook een aantal ETP’s en Canada heeft zelfs onlangs een echte Bitcoin ETF op de beurs van Toronto gelanceerd.

Daarnaast voegt de grootste beurs van Duitsland, Deutsche Börse, nog een bitcoin ETP toe. Dus beginnend met het een beetje concurrerend maken van die ruimte in Europa.

Omdat mensen deze ETP’s of ETF’s in het weekend niet kunnen kopen of verkopen, kan dat een effect hebben op de prijs of het volume van de bitcoin en dat effect kan alleen maar toenemen naarmate er meer van dit soort producten op de markt komen.

Daarentegen heeft de grootste producent van bitcoin en ethiek, China, belangrijke maatregelen genomen, niet alleen om cryptos uit de buurt van het traditionele financiële systeem te houden, maar ook om crypto gerelateerde banktransacties volledig te verbieden.

In het westen hebben de regelgevers echter over het algemeen niet ingegrepen en in Europa wordt de crypto-blokkade zelfs aangemoedigd.

Vandaar dat de integratie met het huidige financiële systeem waarschijnlijk door zal gaan tot het punt waarop op een dag misschien bitcoin te effectief een weekend krijgt.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.